Βασίσου πάνω μου

pictures-075

«Είχα να την δω τρεις μήνες. Την είδα σε μια φωτογραφία και μου φάνηκε πως μεγάλωσε κατά πέντε χρόνια!» -«Είναι η φάση της απόλυτης κατάρρευσης λίγο πριν την ολοκληρωτική αναγέννηση.» -«Έτσι γίνεται πάντα;» -«Ναι, έτσι…».

 «Αν μισήσεις κάτι αφού το έχεις πρώτα αγαπήσει θα το μισήσεις πολύ περισσότερο απ’ ό, τι θα το μισούσες αν δεν το είχες αγαπήσει προηγουμένως». Θεώρημα Νο 35, «Η Ηθική», Σπινόζα.

Η Μ. μου έστειλε ένα μέηλ όπου έγραφε: «Έχω μόνο έξι λέξεις να σου πω: Σ’ ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ». Έξι λέξεις, είπε. Και όχι δύο λέξεις, επί τρεις φορές. Συχνά οι διάφορες οπτικές των πραγμάτων μοιάζουν με χώρα θαυμάτων. Μερικές φορές το όνομά μου είναι Αλίκη.

Κάποτε το όνομά μου ήταν Ελλονόρα. Ήταν η εποχή που έγραφα λευκά νυχτερινά γράμματα με μαύρο μελάνι και τα σφράγιζα με κόκκινο βουλοκέρι και καφετί σπάγκο πριν τα στολίσω με γραμματόσημα και τα στείλω στο καλό.

«Δες τα γεγονότα και τις σκέψεις σου όπως είναι. Αντιμετώπισέ τα ως πραγματικές καταστάσεις και τοποθετήσου σαφώς απέναντί τους». Είναι άραγε καλό να ανιχνεύουμε τις αυταπάτες μας, να τις ξεγυμνώνουμε από κάθε μαγική παραμυθία και να στεκόμαστε μπροστά τους με θάρρος και ειλικρίνεια; Πού θα οδηγήσει τόση πολιτική ορθότητα;

Κι έπειτα, πώς να ζήσω χωρίς τις αγαπημένες μου αυταπάτες, σ’ έναν κόσμο ενήλικων και σοβαρών ανθρώπων που δεν έχει χώρο για παραμύθια; Πώς να αντέξω τόση μοναξιά; Από πού θα αντλώ οξυγόνο; Παραείναι σκληρά αυτά για μένα, dakter.

Θα προτιμήσω ένα Ferrero Rocher. Μου αρέσει πολύ να με κακομαθαίνουν. Ειδικά αν η κακή αυτή εκπαίδευση περιέχει και αμύγδαλο. Viva la mala educacion.

«Σταμάτα να καπνίζεις. Φοβάμαι μην πάθεις τίποτα! Κάθε μέρα το σκέφτομαι…» -Last night I dreamed that somebody loves me…

«Αν δεν στηρίξεις το ένα σου πόδι έξω από τη Γη ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς πάνω της», «Μαρία Νεφέλη», Οδ. Ελύτης. -Μήπως μπορώ απλώς να πετάω γύρω της, ακολουθώντας την τροχιά της;…

Χόρχε Μπούκαϊ. Η νέα μου χάρτινη ανακάλυψη που μου κρατάει τρυφερά το χέρι εδώ και λίγο καιρό. Μαζί κάνουμε υπέροχες βόλτες στον κόσμο μέσα από ιστορίες και παραμύθια που εξηγούν τα πώς και τα γιατί χωρίς να περιπλέκουν τα πράγματα και χωρίς επιπλέον απαιτήσεις. Βασίζομαι πάνω του.

«Σηκωθήκανε τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!», είπε η κεφαλή -«Χωρίς εμάς θα ήσουν απλώς ένα κρανίο-έκθεμα, και κοιτώντας σε ο κόσμος απλώς θ’ αναρωτιώταν: Να ζει κανείς ή να μη ζει;… Πίστεψέ μας, είναι προτιμότερο να τρέχεις παρά να συλλογίζεσαι την κούρσα», απάντησαν τα πόδια και άρχισαν να χοροπηδούν με κέφι στο πλακόστρωτο, αψηφώντας κάθε κίνδυνο, κάνοντας τρίπλες και πιρουέττες μέσα στη βροχή.

(Joshua: Animals will save the world)

About Theorema

Είμαι η Άντζελα Ανακόντα aka @FearOfFireflies

Posted on 1 Δεκεμβρίου, 2008, in 1 and tagged , . Bookmark the permalink. 11 Σχόλια.

 1. Καλώς σας βρήκα.
  Τι σημαίνει μίσος?
  Δεν χρησιμοποιώ την λέξη.
  Δεν υπάρχει για μένα. Στο λεξιλόγιό μου, στους γύρω μου, στην ζωή μου γενικότερα.
  Να οι βίοι παράλληλοι, χωρίς κτητικά και μίση.
  Γιατί να μισήσω? Ποιόν?

 2. @Elsa Maxwell

  Καλημέρα σας Έλσα! Πόσο χαίρομαι που σας βλέπω εδώ! Καταπληκτική έκπληξη.

  Καμιά φορά, ξέρετε, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδιάζουμε, και το γάλα κόβει, γίνεται γιαούρτι, η αγάπη αποστροφή, το γέλιο κλάμα και ούτω καθεξής…
  Το μίσος είναι ένα σπάνιο συναίσθημα, που νομίζω πως ελάχιστοι άνθρωποι καταφέρνουν να νιώσουν πραγματικά (ευτυχώς!). Υπάρχει όμως, και συμβαίνει…

  Οι παράλληλοι βίοι που λέτε είναι η ιδανική λύση για να διαρκέσει το καλό και να αποφευχθεί το κακό.
  Πόσοι το έχουν καταλάβει αυτό όμως?…

  Σας ευχαριστώ που ήρθατε, η παρουσία σας μου έδωσε μεγάλη χαρά 🙂

 3. Χαίρομαι που χαίρεστε!
  μην με μπερδεύεται με την στάνη, δεν κατανοώ πολλά απο τούτα.
  … αααα, θα σας μαλώσω, η αγάπη δεν έχει λόγους να γίνει αποστροφή! απλά, χάνεται και διαλύεται…
  λυπάμαι αν συμβαίνει σε κάποιους να νοιώσουν το μίσος. Φοβερο!
  Αν το καταλάβουν όλοι και περισσότεροι, θα ζούμε σ’ ένα κόσμο μαγικό!

 4. @Elsa Maxwell

  Ναι, θα ήταν όλα καλύτερα τότε, καμία αντίρρηση. Μου αρέσει πολύ, ξέρετε, να δίνω στα πράγματα μια φανταστική διάσταση. Με ανακουφίζει και μου κάνει γενικότερα καλό. Αυτό με το μαγικό σας κόσμο πολύ μου άρεσε. Αρχίζω ήδη να φαντάζομαι. Είστε καταπληκτική!

 5. Εδώ, στο μαγικό νησί, βρέχει…
  εκεί τι κάνει?

  Καλημέρα!!!

 6. @papapete

  Καλώστονε! Μας έλειψες. Welcome home, Πετρίνο 🙂
  Έχει συννεφιά και κάτασπρο ουρανό, σαν βαμβάκι. Έξω έχει διαδηλώσεις, κόσμο, χριστουγεννιάτικες αγορές, ένας χαμός. Μια πόλη που βράζει κι ετοιμάζεται ήδη για τα Χριστούγεννα.
  Ωράια είναι.

 7. μαγικοί «κόσμοι’, μαγικά νησιά, φανταστικές διαστάσεις, πόλεις με χριστουγεννιάτικες αγορές, βράζουσες πόλεις… ωραία τα περνάτε. Χαίρομαι που συμβάλλω!

 8. Έλσα,

  Εγώ να δείτε πόσο χαίρομαι που βρεθήκαμε!…
  Μείνετε πολύ, η σοφίτα ετοιμάστηκε -ας γίνει το δωμάτιό σας. Έχει άλλωστε και την καλύτερη θέα!

 9. Ναι, συμφωνώ κ γω πολύ με κάποια
  Δε θυμαμαι π.χ. με κανένα άντρα που είχα σχέση κ γενικότερα ανθρώπους που αγάπησα όπως κ αν τελειώσανε τα πράγματα, να νιωθω μίσος, ακόμα κ όταν ήταν φρέσκο. Ποτε!

  κ δεν είναι αναγκή να τα βλέπουμε όλα με τέτοια υπερβολη
  δλδ πάνω σ ένα καυγα μπορεί να νιώσεις στιγμιαίο «μίσος» αλλά μεχρι εκεί
  συνήθως αν μου συμβεί να μου φερθούνε πολύ άσχημα απλά θα φύγω

 10. Την 28χρονη ΚΑλλονή, Πιστή Παραψυχολόγο και Εκμεταλλεύτρια της Ελλονόρας

  Καλέ, κοίτα γύρω τις σελίδες. Μόνο το βουλοκέρι και ο σπάγκος λείπουν (λείπουν;). Άρα;

 11. @ell
  Έτσι είναι το σωστότεροκαι το καλύτερο για όλους, καλή μου ελλ. Και στην τελική, είναι το μόνο που διασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας. Και τη δική μας και εκείνων που (κάποτε έστω) αγαπήσαμε και μας αγάπησαν.

  @28χρονη ΚΑλλονή, Πιστή Παραψυχολόγο και Εκμεταλλεύτρια της Ελλονόρας

  Αν το λέτε εσείς αυτό, κάτι θα ξέρετε.
  Κάπου θα χαμογελά η Ελλονόρα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: