Έπεα πτερόεντα

Ή Γιατί δεν πρέπει να πιστεύουμε όσα μας λένε

 Θα σ’ αγαπώ ως το τέλος του κόσμου///Είμαι πάντα δίπλα σου///Σε έχω διαρκώς μέσα μου///Να μη φοβάσαι τίποτα///Σε ξέρω καλά///Σε εκτιμώ αφάνταστα///Είμαι δικός σου///Δεν σε παρεξηγώ ποτέ///Πεθαίνω για σένα///Θέλω να ζήσω μαζί σου όλη μου τη ζωή///Θα σε προστατεύω από κάθε κακό///Δε σε φτάνει κανείς στα μάτια μου///Μείνε απολύτως ήσυχος///Δεν θα βαρεθούμε ποτέ///Αγαπώ ολόκληρο τον κόσμο///Είσαι ο καλύτερος///Πιστεύω στην αλήθεια σου///Είμαι μέσα στο μυαλό σου///Είμαστε πλασμένοι για να είμαστε μαζί///Πριν γεννηθώ σε αγαπούσα///Ποτέ δεν θα αγαπήσω κάποιον όσο αγαπώ εσένα///Θα είμαι πάντα στη διάθεσή σου///Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ///Πρώτη φορά συναντώ κάτι τόσο δυνατό///Από σένα περιμένω μόνο καλά πράγματα///Κόβω το κεφάλι μου για πάρτη σου///Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για σένα///Αποκλείεται να το είπες εσύ αυτό///Δεν είσαι ικανός για κάτι τέτοιο///Ορκίζομαι στο όνομά σου///Ουδέποτε σου έκρυψα κάτι///Τα λέμε όλα μεταξύ μας///Αυτή η κίνηση/κουβέντα έχει την υπογραφή σου///Αυτή η συμπεριφορά δεν σου αρμόζει///Θα κάνω το παν για χάρη σου///Είμαι απόλυτα ευτυχισμένος/Θα σου προσφέρω όλα όσα θέλεις///Αν έχω εσένα έχω ολόκληρο τον κόσμο///Εσύ δίνεις νόημα στη ζωή μου///Σε εμπιστεύομαι απόλυτα///Θα μείνω για πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής///Δεν θα αλλάξω ποτέ.

 1. Επειδή οι κουβέντες του είδους είναι εξ ορισμού ανυπόστατες, για να μην πω υβριστικές.

2. Επειδή ακόμα κι αν δεν το έχουν καταλάβει, οι άνθρωποι ψεύδονται.

3. Επειδή οι προτάσεις αυτές, στο σύνολό τους, αυτοαναιρούνται.

4. Επειδή είναι κοροϊδία όχι μόνο να τα ακούς αυτά αλλά και να τα ξεστομίζεις.

5. Επειδή είναι κρίμα, και ο νοών νοήτω.

6. Επειδή είναι κουραστικό να προσποιούμαστε πως τα πιστεύουμε.

7. Επειδή, καλώς ή κακώς, τελικά μόνο οι πράξεις μετράνε.

8. Επειδή ενηλικιωθήκαμε εδώ και καιρό.

9. Επειδή κάποιος είπε πριν από μας πως «όσα χαϊδεύουνε τα αυτιά απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια».

10. Τα σέβη μου.

About Theorema

Είμαι η Άντζελα Ανακόντα aka @FearOfFireflies

Posted on 20 Ιανουαρίου, 2010, in 1 and tagged . Bookmark the permalink. 28 Σχόλια.

 1. Μα το εννοώ!
  Θα σας θαυμάζω για πάντα!

 2. επειδή η αλήθεια συναισθημάτων είναι τόσο απλή όσο ένα βλέμμα (και μίας πράξης) χαμογελάμε αληθινά στην αλήθεια αυτών.
  καλησπέρα σου!

 3. Εντάξει, εντάξει… να μην τα πιστεύουμε.
  Να τα λέμε, αφήνεις; 🙂

 4. Όσο διάβαζα το κείμενο χαμογελούσα πικρά. Τα ίδια ακριβώς λέω κι εγώ! Αλλά πιστεύω ότι μερικοί δεν προσποιούνται ότι τα πιστεύουν. Τα πιστεύουν όντως. Από ανάγκη ή αφέλεια ή ελπίδα ή αδυναμία.
  Τα σέβη μου.

 5. Κι εγώ νομίζω ότι πρέπει και να τα λέμε και να τα πιστεύουμε αν τα αισθανόμαστε και εφ’ όσον. Μετά βέβαια π.χ. το «αγαπώ ολόκληρο τον κόσμο», μπορεί να γίνει «θέλω να πεθάνω άμεσα», αλλά έτσι είναι η ζωή (καριόλα ζωή:), θέλει, οπότε μάλλον πρέπει να προσέχει τι θέλει , έτσι δεν είναι; Παρά ταύτα, Theorema, παρά ταύτα!

 6. Μεγαλοστομίες, που όμως τις περισσότερες τις πιστεύουμε όταν τις λέμε ή κι ακούμε. Όλα για να πιστέψουμε το «παραμύθι». 😉

  Φιλιάά

 7. @Time

  Αυτό εννοώ κι εγώ όταν λέω μην πιστεύετε τίποτα!!! :-ρ

  @basnia

  Ένα χαμόγελο στην αρχή της σκάλας? 🙂

  @ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ’ ΑΛΩΝΙ

  Άντε, καλά. Μετά όμως τρεις μετάνοιες και δέκα Πάτερ Ημών, εντάξει? 🙂

  @annanas

  Μα το ξέρω, όποιος τα λέει τα εννοεί. Τουλάχιστον τη στιγμή που τα λέει. Το θέμα είναι: θέλουμε να λέμε ό,τι μας κατέβει ή να ξέρουμε τι λέμε? Ουσιαστικά.

  @coerdia

  Καργιόλα δε θα πει τίποτα, αγαπημένη μου coerdia. Μια φορά μόνο?
  Πρέπει να προσέχει τι λέει, θα αντιπρότεινα. Ως πιο ειλικρινή και συνειδητοποιημένη τακτική συμπεριφοράς.

  @renata

  Καλό το παραμύθι, ρενάτα μου, αλλά να έχουμε επίγνωση πως περί τέτοιου πρόκειται. Και σε παρόμοιες μεγαλοστομίες ούτε να επενδύουμε ούτε να αφιερωνόμαστε.
  ας λέμε ο,τι θέλουμε, απλώς να ξέρουμε τι λέμε, αυτό εννοούσα. 🙂

 8. πέρα από το τι λέγεται, μετράει και το ποιος το λέει. δηλαδή, η ίδια φράση ούτε έχει την ίδια βαρύτητα, ούτε είναι το ίδιο ανυπόστατη, ή το ιδιο ψευδής, ή αναιρείται το ίδιο εύκολα. δηλαδή, αν και μερικά από τα παραπάνω μου προκαλούν αλλεργία και σκεφτομαι μπλιαχ, εγώ βάζω νερό στο κρασί μου. και στην υγειά σου καλή μου theorema 🙂

 9. όχι δεν κατάλαβες! Δεν λέω μεγάλα λόγια!( Φτου κακά στο στόμα μου!)
  Εννοώ ότι λέω, ό,τι λες. Συμφωνώ μαζί σου δηλαδή!! Μου τη δίνουν τα μεγάλα λόγια. Νταξ;

 10. Τα λόγια είναι και θα παραμείνουν λόγια. Αναπόδεικτες θεωρίες και σαν τέτοιες οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε…
  «Extraordinary claims require extraordinary evidence» [Carl Sagan]

 11. Αυτά τα «πάντα» και τα «ποτέ» είναι κόντρα στην ίδια τη φύση του κόσμου, άρα δεν μπορεί παρά να είναι δημιουργήματα του ανθρώπου.
  Αυτό που θα είχε ίσως κάποια αξία για καθέναν μας θα ήταν να καταφέρναμε να μειώσουμε λίγο την προσκόλλησή μας στα συναισθήματα και την έντασή τους και να τους επιτρέπουμε να αλλάζουν, όπως αλλάζουν όλα.

 12. Πες τα χρυσόστομη!
  (με κάνατε να βγώ απο το λαγούμι μου μέσα:))

  (περνάω επαγγελματο-υπαρξιακή κρίση το τελευταίο διάστημα και το λαγούμι μου είναι το πιο ευήλιο μερός που μπορεί να με αντέξει και αντέξω)

  Φιλώ σας που τα αυτονόητα είδαν το φως του ηλίου και τα φασόν μετατράπηκαν σε τσίτια για το καλοκαίρι.

  (ελπίζω να ανακάμψω σύντομα)

 13. απαπαπαπα

  σιγά μην άφηνα σχόλιο δικό μου να σκαλώσει στο νο.13 😉

 14. Τι αποκαθηλωτική ανάρτηση ήταν αυτή.
  Πόνεσε λιγάκι ε.

 15. Κοίτα, όλοι έχουν το δίκιο τους κατά κάποιο τρόπο.. Όταν κάποιος λέει μια απ’ αυτές τις κουβέντες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την εννοεί. Το πρόβλημα όμως είναι στο ότι κανείς, ούτε ο ίδιος, δεν μπορεί να σου εγγυηθεί αν αυτά που νιώθει εκείνη τη στιγμή θα τα νιώθει και μετά από καιρό..

  Και το βιντεάκι δίχνει ακριβώς τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου που ακούει και πιστεύει εύκολα τέτοιες φράσεις.. Πηγαίνει πάνω κάτω μέχρι να βρει τη θέση του. Μέχρι, όπως είπες και ‘συ, να ενηλικιωθεί και να οριμάσει.. 😉

  Τα σέβη μου επίσης.
  Καλό βράδυ..

 16. Theorema, ας χρησιμοποιήσουμε τα μαθηματικά για να κάνουμε κάθε μια από αυτές τις φράσεις ένα μικρό αξίωμα.
  Και αυτό γιατί είναι απαραίτητα αυτά τα ‘μικρά’ αξιώματα, για να απομονώνουν ένα μικρό κομμάτι του κόσμου , στιγμιαία προπάθεια διέλευσης στο ‘εμείς’ κλπ
  Μόνο που αφού ολοκληρώνεται κάθε ένα τέτοιο ‘αξίωμα’ θα προσθέουμε και την εξής φράση:
  ‘Φυσικά είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι αυτό που μόλις ακούστηκε μπορεί να διαλύσει έστω να διαπεράσει την εσωτερική μας μοναξιά»
  Νομίζω ότι εκεί καλύπτονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για το μέλλον.
  Σήμερα η απάντησή μου είναι πολύ τεχνική αλλά πιστέψτε με όλα τα παραπάνω τα έχω πληρώσει πολύ πολύ ακριβά
  Καλημέρα σας με χαμόγελο !

 17. @deadend mind

  Στην υγειά σου καλό μου! Να μη βάζεις νερό στο κρασί σου. Δοκίμασε παγάκια στην τεκίλα σου. Το εφέ είναι πανομοιότυπο χωρίς να αλλοιώνεται τόσο πολύ η γεύση! 😉
  (μια στο καρφί μια στο πέταλο ονομάζεται αυτή η τακτική).

  @annanas

  Νταξ ντε! 😉

  @travellirious

  Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Κι όπως λέει και κάπου αλλού ο Σαββόπουλος, «τα νέα που μας φέρανε μας χάιδεψαν τ’ αυτιά, μα απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια! «.

  @Πηνελόπη

  Πες τα μωρό μου! Πες τα. Ακριβώς όπως τα λες!

  @Riski

  Ναι, αλλά έχοντας εκ των προτέρων επίγνωση του παροδικού χαρακτήρα παρόμοιων δηλώσεων, πιστεύω πως δρούμε και διαφορετικά.

  @GCTMT

  Βγείτε από το λαγούμι! Ελάτε εδώ! 🙂

  @Μάνος

  Κάποιος μου είπε χτες πως το κείμενο το βρήκε ισοπεδωτικό. Μου αρέσει πολύ και η δική σας λέξη. Αποκαθηλωτικό.
  Είμαι σε mood «λέω έξω από τα δόντια κάτι που δεν γίνεται να μην πω, κι ας είναι όπως είναι». Δεν αναιρώ την ομορφιά των λέξεων με αυτό το κείμενο, τη δόση αλήθειας που περιέχουν αμφισβητώ απλώς.

  @Adis

  Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ! Άκου όσα σου λέει κάποιος που έχει ανάγκη να σου πει, αλλά ξέρε πως δεν είναι δεσμευτικό για κείνον να το πιστεύει για πάντα. Ακόμα κι αν στη δήλωση συμπεριλαμβάνεται η τρομερή λέξη «πάντα».

  @So Far

  Σήμερα η απάντησή σου (όπως πάντα άλλωστε) είναι η απάντηση ενός προσγειωμένου ανθρώπου που όμως μπορεί και κάνει χώρο και για το όνειρο στη ζωή του, καλή μου So Far.
  είναι καλό να σκεφτόμαστε έτσι, απλώς αναρωτιέμαι κατά πόσον κάτι τέτοιες φράσεις καταφέρνουν και γεννούν σκέψεις και συμπεριφορές που μετά από λίγο, περνώντας από το ταμείο, είσαι αναγνασμένος να τις πληρώσεις «πολύ ακριβά».
  Συνεννοηθήκαμε λοιπόν 😉
  Σε ευχαριστώ!

  Καλημέρα σε όλους,
  με κέφι και ορθάνοιχτα μάτια 🙂

 18. Theorema, πολλές φορές η ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει και να γίνει πιστευτός είναι πολύ μεγάλη , όπως πολύ μεγάλη είναι και ανάγκη να πλημμυρίσει από συναίσθημα.
  Και εκεί μπορούν να συμβούν πολλά και διάφορα Την προσθετική πρόταση την έβαλα τα τελευταία δύο χρόνια , ως δικλείδα ασφαλείας , ως εργαλείο αν θέλετε του συναισθήματος παρατηρώντας και κρίνοντας εντελώς ψυχρά ακόμα και αυτά που αφορούσαν εμένα αλλά και θεωρητικά: κανένα σύστημα δεν αντέχει overflow . Αν πεις σε κάποιον π.χ. » πεθαίνω για σένα» λιμιτάρεις αυτόμαστα στο άπειρο και το άπειρο κανένας μας δεν μπορεί να το διαχειριστεί , πόσο μάλλον αυτός που το εισπράττει.
  Καλύτερα λοιπόν ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ , ένα τιναγματάκι είναι δεν είναι τίποτα, από τη διαχείριση απειρισμού και χάους.

 19. @So_Far

  Μιλάς σε έναν άνθρωπο ερωτευμένο με τις λέξεις. Ανήμπορο να τους αντισταθεί.

  Πρόλα αυτά, μερικές κουβέντες (ακριβώς επειδή αγαπάω τόσο πολύ το λόγο) μπορεί να τις πιστέψω πιο πολύ απ’ όσο θα έπρεπε. Να χαραχτούν στο πετσί μου. Και να με φυλακίσουν μέσα τους με πολύ ζόρικο τρόπο. Σε εκείνες τις περιπτώσεις αναφέρομαι και προσπαθώ να επαγρυπνώ.

  Κι εγώ η ίδια λέω μερικά από όσα αρνούμαι να πιστέψω όταν τα ακούω, δεν στο κρύβω. Λόγω αυτής της ανυπέρβλητης ανάγκης για συναισθηματική πλημμύρα, που ανέφερες.
  Το ένα δεν αναιρεί το άλλο όμως.

  Το μόνο που προσπαθώ (…) να μη χάνω είναι η επίγνωση πως επειδή το άκουσα από το στόμα κάποιου δεν σημαίνει πως ντε και καλά θα πρέπει να το δέσω κόμπο και να εγκλωβιστώ μέσα του ελπίζοντας. Να το απολαύσω χωρίς να το αφήσω να με καταπιεί, δηλαδή.

  Λέξεις-καραμέλες, δηλαδή. Σε γλυκαίνουν και μετά λιώνουν, κι ας νομίζεις πως θα τις πιπιλάς για πάντα (νάτο πάλι αυτο το χαοτικό πάντα…).

 20. Verba volant – Scripta manent…

  όλοι μας για ένα γλυκό ψέμα δε ζούμε;
  όλοι το παραμύθι δε ψάχνουμε; Αφού… μ΄αυτό μεγαλώσαμε! Αυτό περιμένουμε να εκπληρωθεί στη ζωή μας…

  δε με νοιάζει που είναι (θα εξελιχθεί σε) ψέμα… θέλω να το ακούσω, θέλω να το ζήσω… κι όσο κρατήσει! Αρκεί…. να αξιωθώ κάποια στιγμή να το ζήσω!

  Ο λόγος, οι λέξεις….όλα ένας συμβιβασμός είναι. Ποτέ δε μπορούν οι λέξεις να εκφράσουν αυτά που θες να πεις 100%, γιατί ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία σύμφωνα με τις εμπειρίες του…

  Κι εγώ ερωτευμένη με τις λέξεις είμαι, αλλά δε τις εμπιστεύομαι… (ζω το δικό μου δράμα όπως βλέπεις! :Ρ ) Ξέρω πως στο τέλος οι πιθανότητες να βγω κερδισμένη είναι μηδαμινές… γι αυτό και αφήνομαι ελεύθερη και απλά… πιστεύω το ψέμα, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ζήσεις την αλήθεια και να την αντέξεις!

  Τα φιλιά μου από Βιέννη 🙂

 21. Πάλι όλες τις αλήθειες σέρβιρες.
  Πρόσεχε γιατί θα τους κακοφανεί.
  Αλλοι λένε ότι δεν έχουμε καρδιά.
  Εγώ λέω πως δεν έχουνε κεφάλι.

 22. @Ατίθασο πνεύμα

  Για ένα γλυκό ψέμμα ζούμε, ναι. Μόνο που αν το παραπιστέψουμε κακό του κεφαλιού μας θα κάνουμε.
  Φιλιά, Βιέννη 🙂

  @ionianstar

  Εσύ να μην ξεχάσεις αυτά που σου ζήτησα 🙂
  Τις τρεις ευχές μου στο νησί της επαγγελίας, ναι?

 23. κι εγω θέλω να πιστευω ότι δεν λέμε εξαρχης ψέματα
  ο χρόνος τα κάνει να γινονται
  ο χρόνος που μας αλλάζει
  και αυτο που θέλαμε σημερα δε το θέλουμε αυριο πια
  τουλάχιστοβ αυτο λέω και ξαναλέω στον εαυτο μου
  όταν όσα μου έταξαν διαψευδονται

  αν και θα ειμαι ειλικρινής
  εχω βαρεθει τις διαψευσεις…
  😦

  ΥΓ. Εγω με αυτο το post σκέφτηκα το tell me lies, telli me sweet little lies των Fleetwood Mac. Καλημέρα ευαισθητο κλωναράκι μου…

 24. Καλή μου Ίντυ,
  ο χρόνος αλλάζει τα πάντα, σύμφωνοι. Αν όμως αυτό το ξέρουμε εξαρχής, μπορεί και να γλιτώσουμε λιγάκι πόνο πάρα πάνω…
  Καλημέρα κοριτσάκι! 🙂

 25. den prepi na pistepsis pote kanenan giati to mono pu su lei einai psemata ke meta tha pligothis otan mathis oti mono alithia den s elego afto to atomo pu agaphses pragmatika

 26. Πες τα! Μη μας ακούσει ο Κουασιμόδος μόνο, και πληγωθεί 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: