Beautiful strangers

 Υπήρχαν κάτι εποχές γεμάτες, αστείρευτα πληρωτικές///Όμορφοι άγνωστοι της καθυστερημένης εφηβείας μας, στριμωγμένες πλάτες στον O’ Quiero μιας επαρχιακής παραλίας τις νύχτες του καλοκαιριού, με την πανσέληνο να ταξιδεύει μέσα από τις λεμονιές και πάνω από τα τραπεζάκια με τους λεπτεπίλεπτους αγκώνες που ακούμπαγαν δειλά στις άκρες τους///Αγορίστικα φανελάκια με εξυπνακίστικες επιγραφές, αρωματισμένες μασχάλες κάτω από τους φλούο προβολείς της ζεστής μας μέθης, χαμόγελα της στιγμής και χαριτωμένα βλέμματα της ωραίας μας απερισκεψίας///Συνομωσίες της στιγμής κάτω από την απρόσμενη πίεση ενός διπλανού αγκώνα///Μάχες γεννημένες από την κίνηση των σωμάτων που αφήνονταν ευτυχισμένα στη φιλαλήθεια μιας απλότητας μοναδικής και ανεπανάληπτα ερεθιστικής, ολότελα δικής μας///Δάχτυλα που πασπάτευαν στα τυφλά, πάντοτε πάνω από τα ρούχα, εκείνο που πρωτίστως ευχόντουσαν να αγγίξουν ολόγυμνο και θερμό///Η όρεξη γιόρταζε ακόρεστη τα καλοκαίρια///Εκείνες τις νύχτες που τα ορεκτικά που την καλόπιαναν ήταν απλώς και μόνο στοιχειώδη, ενδεχομένως και ευτελή μέσα στην περιορισμένη λειτουργία τους///Θερμές στιγμές τριβής των σωμάτων που απολάμβαναν όλως τυχαίως μια προσωρινή εγγύτητα δίχως μέλλον μα εντούτοις με ένα εξαίσιο παρόν///Σε είδα απόψε, αλλά και το άλλο Σάββατο εδώ!///Αυτά θυμάμαι και μελαγχολώ στην εποχή της απάθειας και της νευρικής ανορεξίας///Αυτά σκέφτομαι και με πιάνει κάτι σαν παραίτηση ή γήρας///Τις καμπύλες των χαδιών μιας νιότης που επαρήλθε ανεπιστρεπτί, αθώας και πανελεύθερης, πανούργας καθώς έκλεβε μυστικά την αθανασία από τα ποτήρια μας και τα κότσια από τις καρδιές μας///Την αναστάτωση μιας ιδέας, μιας εμμονής, ενός μισονεύματος, μιας ματιάς από την απέναντι πλευρά της μπάρας///Που δεν ήθελε τίποτε πάρα πάνω να πει από αυτό που έλεγε χωρίς καν να κομπάζει: «σε ακουμπάω άρα υπάρχεις, μείνε εδώ και άσε με πάνω σου για λίγο»///Πάνε πια αυτά τα θέατρα του πολέμου των αισθήσεων, τώρα οι συνεννοήσεις είναι ανώνυμες και οδυνηρά στεγνές///Τα κορμιά με ονοματεπώνυμο είναι εκτός μόδας, δε ρωτάω να μάθω τ’ όνομά σου, δε με νοιάζει ποιος είσαι κι από πού///Τα αγκαλιάσματα των χεριών και της σκέψης μοιάζουν με αερόμπικ -επ’ ουδενί με εναγώνιους αναστεναγμούς///Οι εντυπώσεις είναι ανώνυμες και οριοθετημένες///Οι λέξεις όνειρο, αύρα, σκιά, ιδέα, είναι πλέον ντεπασέ///Οι όμορφοι άγνωστοι της εποχής μου φυλάνε πια τα νώτα τους, ενδεχομένως όπως κι εγώ///Πού πια καιρός και όρεξη στις μέρες μου ν΄αγγίξεις τρεμουλιάζοντας μια ξένη πλάτη///Πού πια τα κότσια που αψηφούσανε το φόβο και τραβούσαν τη ζωή σαν τους μαγνήτες, πανέτοιμα για ένα ευπρόσδεκτο μετά///Πού πια οι άφοβες ματιές που επικύρωναν τις δυνατότητες της εύφλεκτης φαντασίας και μας ωθούσαν μπροστά///Μπορεί απλώς να μεγαλώσαμε///Άρα, πού πια καιρός…///Τα σέβη μου.

(Στη φωτογραφία είναι η όμορφη Κ., φωτογραφημένη από την αστείρευτη Φ.)

About Theorema

Είμαι η Άντζελα Ανακόντα aka @FearOfFireflies

Posted on 12 Φεβρουαρίου, 2010, in 1 and tagged . Bookmark the permalink. 18 Σχόλια.

 1. @γιάννενα

  Ευχαριστώ πάρα πολύ και καλωσορίσατε 🙂

 2. Και υπήρχαν και κάτι εποχές που όταν τις θυμάμαι …..
  Γιαυτό καλύτερα λέω να κάνω και εγώ μια επιλογή αναμνήσεων.
  Κάτι θα ξέρεις εσύ. Κάτι ξέρει και ο Πατέρας μου.

 3. Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς άνω των 30 να διαφωνήσει μαζί σου, Θεώρημα! 🙂

  Φιλιάάά

 4. renata,
  και οι λίγο κάτω από 30 επίσης συμφωνούν 🙂

  Εξαιρετικό Θεώρημα.
  Μελαγχόλησα (λίγο).

 5. «..τις καμπυλες των χαδιων μιας νιοτης..»

  !!!

  υπεροχο κειμενο. και αληθινο τοσο και μελαγχολικο αλλο τοσο.

 6. (αργησα να σε βρω.γραφεις πολυ ιδιαιτερα)

 7. Όχι άλλες μεμψιμοιρίες για την εποχή μας! Όχι άλλη παρελθοντολαγνεία! Άλλο είναι αυτό που σας λείπει, Θεώρημα, Ρενάτα, Μάνο, Trovatore και…

 8. Kαι το ΄λεγα εγώ, κάτι κάνω λάθος.
  Έχω ξεχαστεί στο χτες.
  Γιατί το σήμερα μου είπε ότι αλλιώς, αύριο δεν έχω.
  Άκου τι κάθομαι και πιστεύω η αφελής … 🙂

 9. Αυτό που μας λείπει στο «»τώρα»» μας έλειπε και στο «»τότε»»,με την διαφορά πως τότε οι γυναίκες δήλωναν και ήταν γυναίκες (χωρίς έπαρση καρδιναλίων βατικανού) και οι άντρες επίσης (ακόμα και τα τραβέλια ψάχνουν για αεσενικούρα 100%),δεν κουτουλούσαμε περπατώντας πάνω στους άλλους απο χάσιμο (βλέπαμε με respect την έννοια κάνω χώρο να περάσεις),δεν κοιτούσαμε χωρίς αντίκρυσμα το κωλαράκι του άλλου (γιατί τ΄απόρθητα δοκίμαζαν την υπομονή που διαθέταμαι),δεν ξεπαγιάζαμε στα κρύα με τις ώρες για ένα φιλί «»και μόνο»»(από καύλα στο ερωτικό μας επέκεινα),δεν παίζαμε μακριά γαιδούρα σε τουαλέτες καλαμπακίων σε fast motion (για το εφήμερο «»γάμησα»» και τι έγινε!),δεν φοβόμασταν να πληγώσουμε και να πληγωθούμε (αφού η ανοχή και η αντοχή ήταν λέξεις υπό διερεύνηση,κι ακόμα είναι!),δεν εξουσιάζαμε το τίποτα με χεσεμές και λαπιτόπια (έχοντας ως αυτονόητο το «»τι κάνεις ρε μαλάκα»» και το «»χρόνια πολλά»» ως ταυτοτητα προσώπου και όχι αγγαρείας),δεν είχαμε όνειρο να γίνουμε φωνή κορμί και βορά στα δόντια των καιροσκόπων της τηλεοπτικής μαλακίας (γιατί παίζαμε μουσική επειδή αγαπούσαμε φανέλα και όχι καταθλιπτικές σωβρακοαρπαχτές) …και είμασταν «»τόσο μα τόσο»» καυλωμένοι με το όλο μουχαμπέτι, που το τίμημα του τέλους είχε «»τόσο μα τόσο»» μεγάλη σημασία για «»ΕΜΑΣ!»»…τους προγονικούς αναπολίστες των παλιών καλών καιρών του «»κάθε πέρσι και καλύτερα…!»»
  Δεν θα πιάσουμε ποτέ τον παππά απ΄τ΄αρχίδια, αλλά ξέρουμε οτι αυτό που λέγεται παρελθοντολαγνεία και μεμψιμοιρία ανήκει στους σημερινούς ανάδοχους αυτόχειρες του …»»θέλω να μ΄αγαπήσουν γι΄αυτό που δεν είμαι»»…

  Καληνύχτα …..(αν πιστεύεται στους εφήμερους θανάτους) ……..!

 10. Αγάντα βρεεεεε…………Α ρε Κοντό Μαλλάκι, Φωτεινή, Μηλίτσα και Μενεμένη, αρμολόι στέρεο των εποχών όλων, βελανιδιές που κρατάτε το χούμο, που ομορφαίνετε την ιστορία, που ρογιάζετε την ισορροπία, γονατίζουμε και σας προσκυνάμε μάτια μου….

 11. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να αναμοχλεύει κανείς τα παλιά και να θυμάται ομορφιές που αράχνιασαν μέσα στο νου του.

  Κι όμως, όποτε με τραβάει κάτω και βυθίζομαι, αυτή η αίσθηση μου δίνει μια απολαυστική μελαγχολία, μια εγωιστική ικανοποίηση πως υπήρξαν στιγμές που αν τις άκουγα από κάποιον θα τις ζήλευα. Και πως το παρελθόν δεν λειτούργησε μόνο ως κατώφλι του μέλλοντος αλλά και ως αυτόνομη μονάδα. Ωραία, θελκτική, αξιομνημόνευτη.

  Δεν είναι το παν η μνήμη, ούτε θα έπρεπε να λειτουργεί ως τροχοπέδη του παρόντος. Είναι όμως σπουδαία όταν μας κάνει να θυμόμαστε ποιοί είμαστε και τι πορεία τραβήξαμε μέχρι να φτάσουμε στο όποιο «εδώ». Και να μοιάζει με κινηματογραφικό πανί όπου προβάλλεται, κατά στιγμές, μια οικεία ταινία που γουστάρουμε να βλέπουμε.

  Είναι σα να παίρνουμε μάτι κάποιον τρίτο που θα μπορούσαμε να ερωτευτούμε πολύ.

  Αυτό και μόνο ήθελε να κάνει τούτο εδώ το κείμενο.
  Επανάληψη στην ομορφιά, κι ένα κλεφτό γεια σε όσα κάποτε άναβαν φωτιές εντός κι εκτός ορίων.

 12. Fetus,

  … επίσης, δεν αμπελοφιλοσοφούσατε περί της καύλας σας ούτε είχατε αρχίσει ακόμη να τη θεοποιείτε, γιατί τότε γνωρίζατε πως η καύλα είναι καύλα και τίποτα άλλο. Προφανώς τότε βρίσκατε τρόπους να την εκτονώνετε επιτυχώς.

 13. beaytiful perfect strangers…

  Can you remember remember my name
  As I flow through your life
  A thousand oceans I have flown
  And cold spirits of ice
  All my life
  I am the echo of your past…

 14. beautiful (ορθογραφικό!)

 15. Αχ Μαρίτσα, είσαι ο άνθρωπός μου, το ξέρεις?… 🙂

 16. Ευχαριστώ! Είμαι περήφανη!

 17. @Μαρίτσα

  Εγώ χαρούμενη 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: